Caș Raclette de Cornești (0.25 kg, pachet)

40 RON (160 RON/kg)

Produs cu greutate variabila, pretul se va ajusta in concordanta.

După multă muncă, răbdare și o lungă, dar meritată așteptare, avem bucuria de a vă prezența un Caș „Raclette” veritabil, produs în Atelierul de Brânză NarCheese!

Raclette este o specialitate ‘valaisanne”, autentică din munții Elvețieni, din regiunea ‘Valais”. Această brânză este produsă după obiceiuri locale, după o rețeta care se respectă cu strictețe!Laptele este prelucrat crud! Până în anii 1960, brânză raclette a fost produsă doar în regiunea Valais(Suisse), mai târziu au început apară și în alte părți, cum ar fi Italia Franța și alte țări, precum și din 2020 la noi în Ardeal!
Această brânză este recomandat a se produce doar în perioada verii, când vacile pășunează iarbă proaspătă, acest lucru favorizând gustul și textura brânzei

Este probabil una din "perlele coroanei" din portofoliul Atelierului Narcheese, alături de cașul învechit IEREA.
Ingrediente: lapte de vaca, lapte de bivolita, cheag, saramura naturala, culturi lactice atent selectionate.

Narcheese

La Atelierul de Brânză NarCheese folosim doar metode artizanale după rețete tradiționale, fără a grabi procesul natural și aplicăm gusturilor din copilărie, tehnicile învățate în străinătate.

Narcheese

Pintea Narcis – Omul care dă gustul în Atelierul de Brânză NarCheese
 „Povestea NarCheese este un vis devenit realitate în iulie 2019 când am început să pun în practică cunoștințele dobândite la Școala Agricola din Elveția și când am obținut prima brânză provenită din laptele ecologic de la Ferma Fratii Pintea.”

Primul român la Școala de Agricultură din Valais, Elveția
 „Specializarea mea in momentul de fata este branza maturata Raclette. Acest tip de branza provine din zona Valais (Elvetia) si se produce in special in timpul verii cand vacile ies la pascut. Laptele se proceseaza crud, timpul de prelucrare este de 24h dupa care urmeaza procesul de maturare (minim 4 luni) in conditiile favorabile dezvoltarii bacteriilor de care aceasta are nevoie; aceste bacterii favorizand gustul intens pe care aceasta branza il are.”

Ce spun clientii