Tomahawk vită Angus (0.9 kg, pachet)

180.44 RON (200.49 RON/kg)

171.42 RON (190.47 RON/kg) (Livrare recurenta)
Produs cu greutate variabila, pretul se va ajusta in concordanta.

Tomahawk este un antricot cu os obișnuit, tăiat din zona coastelor din față, dar care – spre deosebire de acesta – are lăsat întreg osul coastei.
Deoarece este un antricot, este puternic marmorat, ceea ce îi conferă o încărcătură de aromă atunci când este gătit, deoarece aromele sunt eliberate atât din osul uriaș, cât și din grăsimea intramusculară în timpul frigerii pentru a da o aromă dulce gelatinoasă.
Un Tomahawk este o friptură de ocazie specială prin formă sau o masă romantică, deoarece poate hrăni cu ușurință două persoane.

Karpaten Meat

Producem carne de vită de calitate superioară, provenită de la animale din rasa Angus, crescute pe pășuni românești în mod responsabil.

Producator: Karpaten Meat
Categorie: Vită/mânzat

METODE DE GĂTIRE:

Coacerea indirectă la grătar începe prin pregătirea celor două zone de căldură. Se încing bine atâția cărbuni cât intră într-un aprinzător de cărbuni plin. Cărbunii sunt gata de folosire când încep să prindă strat de cenușă la suprafață și devin gri.

Tava grătarului se împarte imaginar în jumătate pe lățime, iar jarul încins se așază într-una din cele două jumătăți, cealaltă lăsându-se complet neacoperită. Îndată ce ați pus cărbunii încinși în prima jumătate a tăvii de grătar, așezați și bucata de carne pe jumătatea rece a grillului. Nu așteptați să se încingă grillul, așa cum se procedează de obicei, pentru că scopul nostru este o coacere lentă chiar de la început, la temperatură scăzută.

Pentru a asigura o coacere uniformă, se întoarce Tomahawk-ul la fiecare 5 minute aproximativ, răsucind nu numai de la capete, ci și părțile laterale. Păstrați carnea la distanță de sursa de căldură, atât cât vă permite suprafața grătarului. După 15 minute de gătire, începeți să verificați temperatura internă a cărnii. Centrul va fi ultimul care se va încălzi, iar marginile vor fi cu 10-20°C mai fierbinți. Când centrul fripturii ajunge la 95-100°C, îndepărtați carnea de pe grill și acoperiți-o cu folie pentru cel puțin 10-15 minute.

Pentru o frigere rapidă și pentru a obține o crustă frumoasă trebuie intensificată căldura jarului: se umple până la jumătate cu cărbuni aprinzătorul de cărbuni, se încing bine cărbunii și se adaugă peste cei deja existenți în tava grătarului. Se lasă grătarul la încins 3-5 minute la căldura noilor cărbuni.

Povestea Karpaten Meat

„România este țara cât poți vedea cu ochii”, crede directorul general al grupului de firme Karpaten Meat, cu resurse prețioase, fapt ce la determinat să vină și să investească aici. Proiectul înființării unor ferme de creștere de bovine de carne rasa Angus a luat ființă acum 10 ani, iar de atunci Karpaten Meat produce în România carne de vită de calitate superioară, provenită de la animale crescute pe pășuni românești, în mod responsabil.

Ce spun clientii